Waar kun je benzofuran kopen?

Waldo Taekema
Waldo Taekema

Je kan benzofurans, zoals 6abp, kopen bij Funcaps.nl. Deze vraag zien we steeds vaker langskomen op het internet. Benzofuran, een chemische verbinding die soms wordt gebruikt voor onderzoek en experimenten, heeft de aandacht getrokken van veel verschillende soorten mensen. Vooral de wetenschapper die vanaf thuis werkt! Dit geldt dus ook voor studenten met een wetenschappelijke aanleg die graag experimenten willen doen. Waar kun je benzofuran kopen hoeven we nu niet meer te beantwoorden, die link staat in het begin. Maar door die vraag te beantwoorden, ontstaan weer nieuwe vragen! Wat is benzofuran? En waar lijkt het op? Is het legaal? Dat lees je allemaal hieronder!

Is benzofuran legaal om te kopen?

Ja, mits het gekocht wordt voor onderzoeksdoeleinden. In Nederland staat benzofuran nog niet op opiumlijst, maar is het ook niet illegaal om te kopen of verkopen. Zolang er maar de juiste koopintentie aanzit: onderzoek. Het is officieel niet de bedoeling dat mensen benzofuran kopen voor consumptie, ondanks dat dit toch gebeurt. Dus ja het is legaal, maar enkel voor wetenschappelijke doeleinden. Benieuwd naar een andere Waarkunje over iets waarvan mensen niet zeker weten of het legaal is of niet? Lees dan hier waar je poppers kunt kopen!

Wat is benzofuran?

Benzofuran is een overkoepelende naam voor een stof die veel vergeleken wordt met bekendere namen zoals MDMA, MDA en algemene amfetaminen. Algemene effecten onder proefpersonen werden beschreven als een gevoel van helderheid en het sociale gevoel van stoffen als XTC. 6abp specifiek, die in het begin van dit artikel genoemd werd, zou het dichtste in de buurt staan van MDMA. Zou je dus op een legale wijze wetenschappelijk onderzoek willen doen naar MDMA, zonder dus naar een illegale dealer te moeten gaan, kan je op de link in het begin van dit artikel klikken. Benzofuran bestaat uit de chemische formule C8H6O en bestaat uit een gefuseerde combinatie tussen een benzeenring en een furanring. Zo weet je wat je kan noteren tijdens je volgende onderzoek!

Ook interessant  Waar kun je tweedehands kleding heen brengen?

Zoals we al eerder zeiden, lijkt het op onder andere MDMA. Dit komt doordat benzofuran in het brein een direct effect heeft op het centrale zenuwstelsel (specifiek, je brein en consorten). Zo laat het bijvoorbeeld ook een grote impuls aan serotonine vrij wanneer toegepast bij proefpersonen. Let wel op, proefpersonen kunnen een of twee dagen na toediening van bijvoorbeeld 6apb serotonine tekort verschijnselen vertonen. Het brein heeft even nodig om dit aan te maken. als je dit interessant vond, lees dan ook over waar je het noorderlicht kunt zien, waar kun je jouw naamsbekendheid vergroten of waar kun je gevaarlijke stoffen het beste bewaren.

Recent

Waar kun je sedumplanten het beste plaatsen voor maximale groei?

14/06/2024

Waar kun je medicijnen inleveren voor hergebruik?

30/05/2024

Waar kun je het beste een foto laten maken?

30/05/2024

Waar kun je het beste een blusmiddel plaatsen?

08/05/2024

Waar kun je duurzame woonartikelen vinden?

07/05/2024

Meer in deze categorie

Waar kun je sedumplanten het beste plaatsen voor maximale groei?

Waar kun je medicijnen inleveren voor hergebruik?

Waar kun je het beste een foto laten maken?

Waar kun je duurzame woonartikelen vinden?

© Copyright Waarkunje 2024
hello world!