Waar kun je batterijen inleveren?

11/10/2023
|
32
Waldo Taekema
Waldo Taekema

Heb jij een verzameling lege batterijen liggen waar je niks meer mee doet? Dan is inleveren het slimste wat je kunt doen. Waar je deze kunt inleveren en wat hier de voorwaarden van zijn, bespreken we allemaal in onze blog!

 Waar kun je ze inleveren?

Het inleveren van lege batterijen kan bijna in iedere stad of dorp. Vaak zijn hier centrale plekken voor afgesproken met de plaatselijke gemeente. Vaak kun je bij basisscholen wel terecht voor het inleveren van de verzameling batterijen. Bewaar ze daarom goed in bijvoorbeeld een zak, zo kun je ze gemakkelijk meenemen als je bijvoorbeeld wilt gaan winkelen.

Ben je een echte shopfanaat? Lees dan hier waar je het leukste kunt winkelen.

Ook bij supermarkten heb je vaak een grote kans een punt aan te treffen waar je ze in kunt gooien. Daarnaast is het ook mogelijk bij iedere winkel die batterijen in het assortiment heeft, ze ook kunt afgeven of weggooien. Je hoeft alleen maar te vragen waar je deze bak kunt vinden.

Waarom moet je de batterijen inleveren en niet ergens zomaar dumpen?

Batterijen vallen onder kleine chemisch afval (kca) waardoor het niet goed is deze batterijen gewoon in de prullenbak te gooien. Gooi jij toch je batterijen in de prullenbak? Denk dan eens na over het volgende gegeven:

De batterijen worden bij het vuil gegooid. Deze zakken worden vervolgens naar de afvalverbranding in de buurt gebracht. Op het moment dat hier een batterij bij zit, kan deze dus ook ontploffen. Bij deze kleine ontploffing komen er schadelijke stoffen vrij.

Ook interessant  Waar kun je poppers kopen?

Daarnaast kunnen batterijen warm worden indien ze in de prullenbak belanden. Door deze oververhitting kan de batterij vlam vatten, wat weer voor brand kan zorgen in je woning.

Welke soorten batterij kun je wegbrengen?

Als je eenmaal weet bij welke winkel, basisschool of andere locatie je de batterijen in kunt leveren, is het wel van belang dat je de juiste inlevert.  

Je kunt bijvoorbeeld de standaard huishoudelijke versies inleveren, maar ook die wat uit een accu komen, knoopcellen of de batterij die in je oude telefoon zit.

Heb je toevallig apparaten liggen, maar zit de batterij diep verwerkt door allemaal bouten en andere moeren? Dan kun je proberen met een gedore momentsleutel de bouten los te draaien.

Inleveren

Hopelijk heb je wat aan de informatie die we je hebben verteld. Het zou eeuwig zonde zijn als er brand uitbreekt in je eigen woning door iets waar je nota bene geen gebruik meer van maakt. Er zijn voldoende plekken waar je ze gewoon netjes kunt inleveren. Een handige tip kan misschien zijn om pas de batterijen in te gaan leveren op het moment dat je er meer hebt. Zo voorkom je dat je de hele tijd op en neer moet rijden om van de batterijen af te komen.

Zit je toevallig in een verbouwing of ben je van plan iets te veranderen aan de kleuren? Klik hier voor een blog over waar je muurverf mee kunt verwijderen.

Lees ook: waar kun je jouw telefoon het beste mee schoonmaken

Recent

Waar kun je elektrische apparaten inleveren?

16/11/2023

Waar kun je een taxatie laten opstellen?

16/11/2023

Waar kun je subsidie voor krijgen?

15/11/2023

Waar kun je overnachten in de Ardennen?

15/11/2023

Waar kun je jouw telefoon het beste mee schoonmaken?

15/11/2023

Meer in deze categorie

Waar kun je overnachten in de Ardennen?

Waar kun je je hartslag voelen?

Waar kun je je huis laten restylen?

Waar kun je het beste wonen in Nederland?

© Copyright Waarkunje 2023
hello world!