Waar kun je schaatsen in Nederland?

07/09/2023
|
60
Waldo Taekema
Waldo Taekema

Schaatsen, een van de meest typische en bekende sporten in Nederland. Vooral in de wintertijd is het aanlokkelijk om de schaatsen op te pakken en opzoek te gaan naar de beste schaatsplek. Hoewel het zeer aantrekkelijk is om op een bevroren beek, plas, of kanaal te gaan schaatsen, is het niet aan te raden om overal op te schaatsen. Ook is schaatsen niet alleen een wintersport. Je kunt ook schaatsen in de zomer! In dit artikel vatten wij samen waar je de beste kunst- én natuurijsbanen vindt gedurende het hele seizoen.

Kunstijsbanen

In de zomer is het ook mogelijk om te gaan schaatsen. Misschien ben je wel gewend om in de zomer vaker te zwemmen of een dagje weg te gaan naar de spa. De dag is dan gevuld met massages, sauna’s en misschien zelfs floating. Toch is het heel normaal om te gaan schaatsen in de zomer en ben je zeer zeker niet de enige. De meeste kunstijsbanen zijn gedurende de zomer ook gevuld met veel bezoekers. De leukste kunstijsbanen kan je vinden in Zwolle, Amersfoort, Arnhem en Eindhoven. Dus ben je klaar voor die actieve zomer?  

Natuurijsbanen

Op een winterse zondagochtend loop je naar buiten en glijd je uit op een bevroren veranda. Het is koud geweest en het heeft vannacht gevroren. Om te voorkomen dat dit gebeurt, wil je de veranda klaarmaken voor de kou. Je moet namelijk mobiel blijven om naar je favoriete schaatsplek te gaan, zonder blessures! Na deze klus is het dan eindelijk tijd om te schaatsen. De nieuwe glaswanden van de veranda zijn goed gesloten en laten geen kou meer binnen. Benieuwd naar hoe je je glaswanden makkelijk kan sluiten? Lees er hier meer over!

Je bent een echte waaghals en kunstijsbanen zijn niks voor jou. Je wilt de natuur in, het heeft niet voor niks gevroren. Je bent een echte fan van de winter en hebt zelfs het noorderlicht op je wensenlijst staan. Benieuwd naar waar je het noorderlicht kan zien? Lees dan zeker dit artikel.

Waar vind je het natuurijs?

De naam ‘natuurijs’ zegt het al, deze schaatsbanen vind je in de natuur! Denk aan kanalen, grachten en meren. Als het meerdere dagen achter elkaar heeft gevroren, is het schaatsen op natuurijs zeker het proberen waard.

De volgende plaatsen zijn het meest ideaal om te schaatsen op natuurijs: Friesland, Limburg, Amsterdam, en Deventer.

Een aantal tips voor het schaatsen op natuurijs:

  • Vermijd schaatsen op natuurijs alleen, als het donker is of als er sneeuw op het ijs ligt
  • Let op bruggen, planten en takken
  • Controleer de dikte van het ijs; op natuurijs dat minder dan 8 cm dik is, mag niet worden gereden
  • Kleed je op de juiste manier voor de kou en de wind

Kortom, er is geen goed of fout met schaatsen. Wees voorbereid, vooral als je wilt gaan schaatsen op natuurijs. Schaatsen kan altijd, zelfs in de zomer. Overweeg daarom om de leukste kunstijsbanen te bezoeken en laat je verrassen.

Recent

Waar kun je elektrische apparaten inleveren?

16/11/2023

Waar kun je een taxatie laten opstellen?

16/11/2023

Waar kun je subsidie voor krijgen?

15/11/2023

Waar kun je overnachten in de Ardennen?

15/11/2023

Waar kun je jouw telefoon het beste mee schoonmaken?

15/11/2023

Meer in deze categorie

Waar kun je het beste mee aankomen?

© Copyright Waarkunje 2023
hello world!