Waar kun je het beste in investeren?

Waldo Taekema
Waldo Taekema

Het is verstandig en belangrijk om na te denken over de toekomst met betrekking tot geld. Natuurlijk kun je sparen, maar het levert bijna niets op. Er zijn nog enkele andere mogelijkheden naast sparen. In deze blog worden deze mogelijkheden besproken, zodat jij weet waar je het beste in kunt investeren.

Vastgoed

Wanneer je jouw kapitaal wilt investeren in fysieke activa, is het zeker aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden qua investeren in vastgoed. Vastgoed biedt veel mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden. Waar je vroeger veel vermogen moest hebben om vastgoed investeringen te kunnen doen, zijn er nu ook genoeg mogelijkheden waar je een minder groot vermogen bij nodig hebt. Er zijn twee vormen bij het beleggen in vastgoed: direct en indirect beleggen. Bij direct beleggen worden een of meerdere panden gekocht ‘voor eigen beheer’. Indirect beleggen houdt in dat je aandelen koopt in een beursgenoteerd vastgoedfonds. Een groot voordeel van het investeren in onroerend goed is dat de opbrengsten vaak een stuk hoger liggen dan wanneer je jouw geld op een spaarrekening laat staan.

Aandelen

Een van de meest populaire vormen van investeren, is het beleggen in aandelen. Niet alleen aandelen, maar ook obligaties en fondsen zijn manieren om de wereld van beleggen makkelijk te betreden. Je kunt al vanaf enkele tientallen euro’s beginnen met beleggen. Deze drempel is zeer laag, mede dankzij de online platforms die beschikbaar zijn.

In het bezit zijn van aandelen heeft verschillende voordelen. Ten eerste ontvangen aandeelhouders koerswinst wanneer de aandelenwaarde stijgt. Verder kan een onderneming besluiten om de aandeelhouders te belonen, bijvoorbeeld als er goede resultaten worden behaald. Het bedrijf keert vervolgens dividend uit in de vorm van geld of aandelen.

Ook interessant  Waar kun je makkelijk geld lenen?

Duurzaamheid

Je duurzaam inzetten, kan op verschillende manieren, zoals recyclen, tweedehands kleding kopen en minder vliegen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om je geld te investeren in duurzaamheid. Denk hierbij aan het investeren in duurzame projecten of in bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid. Daarnaast kun je voor je huis ook duurzame investeringen doen. Zoals het aanschaffen van een warmtepomp of het laten plaatsen van zonnepanelen op je huis of veranda. Nog op zoek naar een veranda? Bekijk Valk Veranda eens.

Er zijn volop kansen voor het investeren in duurzaamheid en het is een win-winsituatie. Je draagt namelijk bij aan een duurzame toekomst en het levert jezelf ook wat op.

Goud

Investeren in goud is altijd al een populaire keuze geweest voor beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit en waarde behoud. Goud heeft zijn status als edelmetaal al eeuwenlang en is vandaag de dag nog steeds een aantrekkelijke beleggingsmogelijkheid. De goudvoorraad blijft relatief stabiel en neemt langzaam toe. Hierdoor blijft de waarde van goud behouden en is het interessant om in te investeren.

Als je dit artikel nuttig vond, lees dan ook het artikel: Waar kun je goedkoop auto huren?
Want geld besparen op jouw vaste lasten is natuurlijk ook een duurzame investering.


Lees ook: de toekomst van thuiswerken: waarom een flexplek ideaal is

Recent

Waar kun je elektrische apparaten inleveren?

16/11/2023

Waar kun je een taxatie laten opstellen?

16/11/2023

Waar kun je subsidie voor krijgen?

15/11/2023

Waar kun je overnachten in de Ardennen?

15/11/2023

Waar kun je jouw telefoon het beste mee schoonmaken?

15/11/2023

Meer in deze categorie

Waar kun je een taxatie laten opstellen?

Waar kun je subsidie voor krijgen?

Waar kun je makkelijk geld lenen?

Waar kun je het beste op letten met zoeken naar je eerste huis?

© Copyright Waarkunje 2023
hello world!