Waar kun je het beste de ramen mee wassen?

Waldo Taekema
Waldo Taekema

Een huis met schone ramen zit er fris en net uit. Het is alsof de zon extra helder schijnt en de dag wat mooier lijkt. Maar het bereiken van die sprankelende, vlekkeloze ramen kan soms een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren en producten die kunnen helpen om mooie gewassen ramen te krijgen. In deze blog gaan we kijken waarmee je het beste de ramen kunt wassen.

Gebruik de juiste gereedschappen

Voordat je begint met het wassen van je ramen is het belangrijk om het juiste gereedschap bij de hand te hebben. Een goede inwasser, een zachte spons of doek, een emmer met warm water en schoonmaakmiddel geschikt voor ramen zijn belangrijk. Let er goed op dat je geen schurend schoonmaakmiddel gebruikt of schuursponsjes. Deze kunnen namelijk krassen veroorzaken op het glas en daar heeft niemand zin in.

Kies het juiste moment

Het weer kan een grote rol spelen bij het wassen van ramen. Het is het beste om dit te doen op een bewolkte dag of in de vroege ochtend of late namiddag wanneer de zon niet meteen op de ramen schijnt. Dit helpt voorkomen dat het reinigingsmiddel opdroogt, voordat je het hebt kunnen afvegen. Als je dat niet op tijd doet kunnen er strepen op de ramen komen.

Hoe doe je de ramen wassen?

Wanneer je het juiste moment hebt uitgekozen om de ramen te wassen kun je beginnen. Probeer eerst de grove vlekken, zoals vogelpoep, weg te halen. Pak de inwasser en ga van boven naar beneden. Hierdoor voorkom je dat vuil van het raam op schone delen van het glas druppelen. Gebruik een doek om na iedere slag het vuil weg te halen. Als een raam af is, pak dan een andere doek om de randen en hoeken van het raam af te vegen. Laat vervolgens de ramen drogen. Dit kan door ze gewoon aan de lucht te laten drogen of met een speciale droogmaakdoek. Als de ramen met een droogmaakdoek worden droog gemaakt is er minder kans op lelijke uitgedroogde vlekken.

Ook interessant  Waar kun je last van krijgen als je vaped?

Moet je een professional inhuren om de ramen te laten wassen?

Het is een haalbare optie om zelf je eigen ramen te wassen. Goedkoper zal het ook zijn. Toch kan het inhuren van een professionele ramenwasser een heleboel voordelen bieden. Deze mannen of vrouwen hebben de juiste apparatuur om jouw ramen schoon te maken en ook de juiste kennis. Als je een professionele ramenwasser inhuurt zullen zelfs de moeilijkste ramen goed schoongemaakt worden.

Door deze eenvoudige stappen te volgen en de juiste producten te gebruiken kun je genieten van mooie heldere ramen in je huis. Het lijkt dan net alsof je je huis een upgrade hebt gegeven. Succes met het wassen van je ramen! Benieuwd naar meer weetjes? Lees er alles over op www.waarkunje.nl.

Recent

Waar kun je het meeste vuil in je bedrijfspand vinden?

22/02/2024

Waar kun je waterstof tanken? 

22/02/2024

Waar kun je The Summer I Turned Pretty kijken?

15/02/2024

Waar kan je fall kijken

13/02/2024

Waar kan je Creed 3 kijken?

09/02/2024

Meer in deze categorie

Waar kun je alle feestdagen vinden? 

Waar kun je terecht als je een nieuwe woning gaat kopen?

Waar kun je naar een medium en hoe werkt het?

Waar kun je monster energy kopen?

© Copyright Waarkunje 2024
hello world!