Waar kun je je hartslag voelen?

14/11/2023
|
13
Waldo Taekema
Waldo Taekema

Voel jij ook weleens dat bonzende ritme in je borstkas? Dat ene gevoel wat lijkt alsof het aan het synchroon dansen is met je emoties? Juist daar gaan we het vandaag over hebben. Waar kun je je hartslag voelen, heeft een veranderde hartslag invloed tijdens het sporten en moet je er iets tegen doen? Indien jij benieuwd bent naar deze onderwerpen, raden wij je aan vooral nog even door te lezen!

Waarom heb je hartkloppingen?

Dat je een hartslag voelt is alleen maar positief, als dit niet het gevoel is zou er iets niet kloppen. In sommige gevallen kun je zelfs je hartslag hart en snel voelen kloppen, ook wel hartkloppingen genoemd. Een hartklopping is een gevoel dat het hart op een andere manier klopt dan hij normaal zou doen.

De meest voorkomende oorzaken van hartkloppingen zijn inspanning, emoties/stress, te veel cafeïne of je kunt te maken hebben met bloedarmoede.

Is sporten de oplossing?

Mocht jij van jezelf al weten dat je vaker last hebt van hartkloppingen, is het belangrijk wel rekening te houden met je lichaam. Als je bijvoorbeeld als doel hebt om af te vallen, werken fatburners hier vaak positief aan mij. Echter zit hier ook veel cafeïne in, wat de kans op hartklopping kan vergroten. Houd dan ook rekening met je eigen lichaam en stop met het gebruiken van deze supplementen als je er last van krijgt. In de meeste gevallen is dit niet het geval, aangezien de supplementen op de Nederlandse markt voldoende zijn getest.

Mocht je willen afvallen en hier het liefste geen supplementen voor willen nemen? Dan zijn sportmaaltijden op maat misschien wel iets voor jou! Zo krijg je alle voedingsstoffen binnen die je lichaam nodig heeft, wat de kans op hartkloppingen ook nog eens verkleint. Je creëert zo een gezonde levensstijl voor jezelf! Het is daarnaast vaak ook nog mogelijk je eigen voorkeuren in te vullen. Zo kun je mogelijke allergieën of maaltijden die je niet lust gemakkelijk doorgeven.

Ook interessant  Waar kun je het beste wonen in Nederland?

Wil jij fanatiek gaan sporten, maar ben je tot de conclusie gekomen dat je eigenlijk te weinig sportkleren in huis hebt? Lees hier ons artikel waar jij het leukste kunt winkelen! Zo kun jij allemaal nieuwe sport setjes in huis halen.

Gezonde manier van afvallen

Of je nu aan het sporten bent om af te vallen of om spiermassa op te bouwen, doe alles op een rustige gecontroleerde manier. Door te veel af te vallen binnen een snelle periode kun je last krijgen van kwaaltjes als hartkloppingen waar we het al over hebben gehad. Dit komt doordat bij te snel afvallen stoffen als kalium en natrium in de war kunnen raken in je lichaam.

Waar kun je je hartslag voelen en hoe meet je dit?

Er zijn verschillende manieren om toch je hartslag te kunnen voelen. Denk hierbij aan je hand op je borstkas te leggen en te wachten tot je een klop hoort. Daarnaast is er ook nog een andere methode die je zelf kunt toepassen. Deze gaat als volgt:

  • Stap 1: ga voor ongeveer 10 minuten rustig op een stoel zitten.
  • Stap 2: leg 2 vingers op de binnenkant van je pols.
  • Stap 3: tel vervolgens voor 30 seconden lang je hartslag.
  • Stap 4: verdubbel dit getal om achter je hartslag per minuut te komen.

Wil jij afvallen in de buitenlucht? Lees dan hier over de leukste wandelroutes in Limburg!

Recent

Waar kun je elektrische apparaten inleveren?

16/11/2023

Waar kun je een taxatie laten opstellen?

16/11/2023

Waar kun je subsidie voor krijgen?

15/11/2023

Waar kun je overnachten in de Ardennen?

15/11/2023

Waar kun je jouw telefoon het beste mee schoonmaken?

15/11/2023

Meer in deze categorie

Waar kun je overnachten in de Ardennen?

Waar kun je je huis laten restylen?

Waar kun je het beste wonen in Nederland?

Waar kun je terecht met een burn-out?

© Copyright Waarkunje 2023
hello world!