Waar kun je alle feestdagen vinden? 

Waldo Taekema
Waldo Taekema

In Nederland vieren we jaarlijks een groot aantal feestdagen. Het is dan misschien ook lastig om te onthouden wanneer welke feestdag is. Gelukkig zijn er een aantal websites die dit probleem snappen. Op de websites die we in deze blog gaan bespreken vind je alle feestdagen die we in Nederland vieren, van Pasen tot aan Driekoningen.  

Rijksoverheid 

Op de website van de Rijksoverheid vind je een overzicht met alle officiële feestdagen. Dit zijn dagen, zoals Nieuwjaarsdag, Koningsdag en Pasen. Dat dit een feestdag is, wil niet meteen zeggen dat iedereen vrij heeft op deze dag. Scholen zijn op deze dagen vaak wel gesloten, maar niet alle bedrijven geven werknemers vrij op feestdagen. In de cao of arbeidsovereenkomst staat vermeld op welke feestdagen je vrij hebt. 

Wettelijke-feestdagen.nl 

Op deze website vind je een lijstje met alle wettelijke feestdagen in Nederland. Deze lijst is hetzelfde als die van de Rijksoverheid, alleen staan hier ook een aantal andere interessante dagen. Er zijn namelijk ook dagen die wij beschouwen als feestdagen, maar niet wettelijk vastgelegd zijn als een feestdag. Voorbeelden hiervan zijn Valentijnsdag, Moederdag, Sinterklaas, Dierendag en nog veel meer.  

Jaarkalender.nl 

Een mooi overzicht van alle wettelijke en niet-wettelijk feestdagen kun je vinden op jaarkalender.nl. Ook geven ze in dit overzicht aan op welke dagen je waarschijnlijk vrij zult hebben. De meeste bedrijven zijn namelijk gesloten op belangrijke feestdagen, zoals Kerst en Pasen. Maar Koningsdag is ook een officiële feestdag, alleen zijn veel bedrijven dan gewoon open.  

Alle-kalenders.nl  

Deze feestdagenkalender is misschien wel de handigste. Hier zie je een kalender die per maand de feestdagen laat zien. Zo kun je ze meteen in je eigen agenda zetten! Voor alle mensen die werken in de marketing, of misschien wel een eigen bedrijf hebben, is er een inhaakkalender. In deze kalender vind je dagen, zoals ‘de dag van je ex’ of ‘wereld hypnose dag’. Dit zijn dagen die leuk zijn voor marketeers om op in te spelen met advertenties en social media berichten. Daarnaast biedt alle-kalenders ook een overzicht met alle schoolvakanties in Nederland. Zo weet je precies wanneer je met je kinderen op vakantie kunt! 

Ook interessant  Waar kun je het beste mee aankomen?
feestdagen nederland

Belgische feestdagen 

Je zou denken dat Nederland en België dezelfde feestdagen hebben, maar dat is niet zo. Op deze website vind je een overzicht met de Belgische feestdagen. Wat hierin opvalt is dat de Belgen twee keer per jaar Hemelvaart vieren. In het begin van het jaar vieren ze Onze-Lieve-Heer Hemelvaart en 15 augustus wordt er Onze-Lieve-Vrouwen Hemelvaart gevierd. In Nederland vieren we maar één keer Hemelvaart, en dat is in mei. 

Duitse feestdagen 

Ben je van plan om naar Duitsland te gaan? Bekijk dan even goed wanneer de Duitsers vrij hebben, zo voorkom je drukte op de plek waar je graag naartoe wilt. Op deze website vind je een overzicht van de feestdagen in Duitsland. In Duitsland hebben ze veel dezelfde feestdagen als in Nederland, maar er zijn ook een aantal dagen die we in Nederland niet kennen. Een van die dagen is bijvoorbeeld Maria Hemelvaart (Mariä Himmelfahrt) op 15 augustus. Tijdens deze feestdag herdenken en vieren de Duitsers de opneming van Maria haar lichaam en ziel in de hemel. Op deze feestdag hebben de meeste Duitsers vrij.  

Europese feestdagen 

Zoals we net hebben laten zien heeft ieder land zijn eigen feestdagen. Voordat je op vakantie gaat is het misschien wel handig om te weten, of er op dat moment in dat land een feestdag is. Op deze website vind je een uitgebreid overzicht van alle feestdagen die landen uit de Europese Unie vieren. Deze feestdagen zijn verdeeld per maand om het zo overzichtelijk mogelijk te houden. Hierin kun je bijvoorbeeld zien dat Slowakije geen Nieuwjaar viert, maar Dag van de Republiek.  

Ook interessant  Waar kun je jouw telefoon het beste mee schoonmaken?

Heb je vrij op een van de feestdagen, en weet je niet wat je moet doen? Lees dan hier waar je Harry Potter kunt kijken.

Recent

Waar kun je het meeste vuil in je bedrijfspand vinden?

22/02/2024

Waar kun je waterstof tanken? 

22/02/2024

Waar kun je The Summer I Turned Pretty kijken?

15/02/2024

Waar kan je fall kijken

13/02/2024

Waar kan je Creed 3 kijken?

09/02/2024

Meer in deze categorie

Waar kun je het beste de ramen mee wassen?

Waar kun je terecht als je een nieuwe woning gaat kopen?

Waar kun je naar een medium en hoe werkt het?

Waar kun je monster energy kopen?

© Copyright Waarkunje 2024
hello world!