Waar kun je jouw naamsbekendheid vergroten

Waldo Taekema
Waldo Taekema

Naamsbekendheid is heel belangrijk voor een bedrijf. Het vergroten ervan: dat wilt iedereen. Nieuwe klanten aantrekken of potentiële zakenpartners vinden. Wat het ook is, een groeiende naamsbekendheid zorgt ervoor dat jouw bedrijf er op vooruit gaat. In deze blog laten wij jou zien waar je de naamsbekendheid van jouw bedrijf kan vergroten.

Social media

Social media platformen zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn zijn onmisbaar geworden als het gaat om naamsbekendheid. Door regelmatig content te posten en interactie aan te gaan met je volgers kun je je bekendheid vergroten. Ook kun je op deze platformen op een betaalde manier meer naamsbekendheid generen, daar vertellen we zo meer over.

Blogs en artikelen

Je bent er nu eentje aan het lezen, blogs en artikelen kunnen met relevante content ook jouw bekendheid vergroten. Met blogs kun je aan jouw klanten en doelgroep laten zien dat jouw bedrijf de expertise in huis hebt om ze te helpen. Je kan blogs op je eigen website zetten, maar ook op die van andere.

Online adverteren

Op Google en social media kun je ook betaalt adverteren. Dit kan snel naamsbekendheid genereren. Je betaalt voor een specifieke doelgroep die jouw advertentie wilt zien en dat levert snel resultaat op. Dit noemen we SEA (search engine advertising).

Lokale media

Persberichten of groot nieuws naar jouw lokale krant, radio of tv-station sturen kan zorgen voor grotere naamsbekendheid. Een nieuwsitem of interview kan jouw bedrijf een flinke boost geven.

Mond-tot mondreclame

Tevreden klanten zijn je beste ambassadeurs. Als zij goede recensies van jou achterlaten of jouw bedrijf bij andere aanbevelen dan is niet alleen gratis reclame, maar natuurlijk ook gratis naamsbekendheid vergroten.

Ook interessant  Waar kun je het beste in investeren?

Samenwerking

Door samen te werken met andere bedrijven die hun naamsbekendheid willen vergroten, kun je elkaar helpen door samen te werken. Hierdoor introduceer je ieders bedrijf bij elkaars publiek en dit levert meer naamsbekendheid op.

E-mail marketing

Heeft jouw bedrijf een flinke waslijst emailadressen opgebouwd? Deze kun je goed gebruiken bij het vergroten van naamsbekendheid. Regelmatig een update of nieuwsbrief sturen zorgt ervoor dat je altijd in het hoofd van je klanten blijft.

SEO

SEO (search engine optimization) is het tegen over gestelde van SEA. Bij SEA betaal je om zo hoog mogelijk in Google te verschijnen. Bij SEO probeer je op een natuurlijke manier zo hoog mogelijk te ranken in google.

Online communities

Actief zijn in forums, groepen en communities die relevant zijn voor jouw bedrijf kan zorgen voor een grotere naamsbekendheid. Je kan jezelf hier promoten, maar ook waardevolle relaties opbouwen.

Het vergroten van je naamsbekendheid is een proces wat veel tijd en energie nodig heeft. Uiteindelijk heeft het ook een langdurig resultaat wat bijdraagt aan het succes voor jou bedrijf. Lees hier de tips van Marcus Lemonis voor een succesvol bedrijf.

Vond je deze blog leuk om te lezen? Bekijk dan deze blog over waar je het beste kunt investeren. Bekijk ook waar je makkelijk geld kunt lenen.

Recent

Waar kun je elektrische apparaten inleveren?

16/11/2023

Waar kun je een taxatie laten opstellen?

16/11/2023

Waar kun je subsidie voor krijgen?

15/11/2023

Waar kun je overnachten in de Ardennen?

15/11/2023

Waar kun je jouw telefoon het beste mee schoonmaken?

15/11/2023

Meer in deze categorie

Waar kun je een taxatie laten opstellen?

Waar kun je subsidie voor krijgen?

Waar kun je jouw telefoon het beste mee schoonmaken?

Waar kun je het beste mee aankomen?

© Copyright Waarkunje 2023
hello world!