Waar kun je Formule 1 kijken?

09/01/2024
|
96
Waldo Taekema
Waldo Taekema

Ben jij helemaal gek op auto’s die racen met speciale auto’s? Dan kijk je vast graag naar Formule 1. Het is een wereldwijde sport die heel de wereld aantrekt. In Nederland zijn velen fan van Max Verstappen en zij zitten graag in het weekend voor de televisie om Formule 1 te kijken. Maar waar kun je Formule 1 kijken? Wij vertellen je alles over waar je elk weekend Formule 1 kunt kijken. Lees onze blog snel verder!

Gratis Formule 1 kijken op televisie

Om Formule 1 live te volgen heb je een abonnement nodig bij streamingdienst Viaplay. Formule 1 zit in Nederland achter een betaalmuur. De enige race die je gratis kunt bekijken op televisie is de Dutch Grand Prix op Circuit Zandvoort. Je kunt de wedstrijd bekijken op NOS.

Er worden een aantal races uitgezonden op RTL Deutschland. Bij de meeste aanbieders zit deze zender in het standaard zenderpakket. In 2024 zendt het Duitse RTL zeven Grands Prix live uit op het openbare kanaal. Zo kun je hier ook de seizoenopener in Bahrein bekijken.

Bij een aantal aanbieders zit de Belgische publieke omroep Tipik in het standaard zendpakket. Die zendt de kwalificaties en races live en gratis uit met Franstalig commentaar. Een optie als je toch alle races wilt bekijken, maar dan zou het ideaal zijn als je ook een beetje Frans kunt verstaan.

Heb je geen abonnement om Formule 1 live te bekijken? Dan is het ook een mogelijkheid om op diverse kanalen de uitgebreide samenvatting te bekijken. Op zondag zendt de NOS een uitgebreide samenvatting uit van alle Grand Prix met analyses onder meer van Jan Lammers. Bij Ziggo wordt er meer uitgepakt rondom alle GP’s in het hele weekend. Op vrijdag begin je bij het praatprogramma Race Café om de belangrijkste momenten besproken. Zaterdag en zondag krijg je een uitgebreide samenvatting met commentaar van Olav Mol. Na de samenvatting op zondag wordt er nog uitgebreid gepraat met analisten en gasten.

Lees ook: waar kan je love Island uk kijken?

Waar is F1 in 2024 live te zien in Nederland?

Ben jij een echte Formule 1-fan en wil je alles volgen het hele jaar door? Dan raden we je aan om een abonnement bij Viaplay of F1TV Pro af te sluiten. Tot eind 2024 heeft Viaplay de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland in handen. Hier volg je alle sessies live met Nederlands commentaar van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Naast de kwalificaties, sprintraces en Grand Prix worden er ook uitgebreide voor- en nabeschouwingen uitgezonden. Een abonnement bij Viaplay kost 15,99 euro per maand. Dit komt neer op 191,88 euro per jaar. Je kunt maximaal 5 apparaten koppelen aan je account.

Ook interessant  Waar kun je goedkoop auto huren?

De officiële streamingdienst van de Formule 1 is F1TV Pro. Dit is het beste alternatief voor Viaplay om Formule 1 live te bekijken. Het verschil met Viaplay is dat je bij F1TV Pro zelf kunt kiezen in welke taal je het commentaar kunt horen. Je kunt hier ook kiezen voor het Nederlandse commentaar dat afkomstig is van Viaplay, maar je kunt ook kiezen voor Engels commentaar van Sky Sports. Je kunt hier ook de kwalificaties bekijken en vanaf de locatie wordt er ook voor en na beschouwd door internationale experts. Let er wel op dat deze programma’s Engelstalig zijn zonder ondertiteling. Je krijgt ook toegang tot livetiming, driver tracker en je kunt onboard meekijken met alle coureurs. Een abonnement kost 64,99 euro per jaar of je betaald per maand 7,99 euro. Je kunt maximaal 6 apparaten koppelen aan je account.

Formule 1 kijken

Het verschil tussen Viaplay en F1TV Pro

Om Formule 1 live te volgen heb je een abonnement nodig bij Viaplay of F1TV Pro. Maar welke streamingdienst is de beste optie? F1TV Pro is een goedkoop alternatief voor een abonnement bij Viaplay. Je betaalt namelijk 64,99 euro per jaar voor een abonnement bij F1TV Pro en bij Viaplay betaal je 191,88 euro per jaar. Dat is drie keer zoveel! Daarnaast is F1TV Pro de officiële streamingdienst van de Formule 1 waar je Formule 1 live en on demand kunt bekijken.

Naast het prijsverschil zit er ook verschil in commentaar. Bij Viaplay krijg je commentaar van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Bij F1TV kun je zelf selecteren in welke taal je het commentaar bij de race wilt horen. Als je kiest voor het Nederlandse commentaar, dan krijg je het commentaar van Viaplay te horen.

Ook interessant  Waar kan je love Island uk kijken

Er zit er verschil in de lengte van de uitzending. Viaplay heeft een uitgebreide programmering rondom het Formule 1 weekend. Bij de vrije trainingen is er geen voor- of nabeschouwing, maar voorafgaand aan de kwalificaties krijg je wel een voorbeschouwing te zien van ongeveer een uur. Ook na de kwalificatie ronde wordt er teruggeblikt op de hoogtepunten. Voordat de race begint zie je ook een voorbeschouwing met experts en internationale analisten en na de race wordt er nagepraat en krijg je interviews te zien. De maandag erna wordt er in zijn geheel teruggeblikt op het raceweekend.

Bij F1TV Pro krijg je een minder uitgebreid aanbod. De programma’s die worden uitgezonden zijn allemaal Engelstalig zonder ondertiteling. Je krijgt vrije trainingen te zien. Voorbeschouwing voorafgaand de kwalificatie en erna krijg je de ‘post qualifying show’ te zien met interviews en analyses. Een uur voor de race begint een uitzending waar internationale experts vooruit blikken op de race en na de race wordt er nog nagepraat.

Waar kun je Formule 1 kijken?

Er zijn veel mogelijkheden waar je Formule 1 kunt bekijken. Op televisie kun je zonder abonnement naar een aantal races kijken en de Dutch Grand Prix is altijd live te volgen op NOS. Wil je alles van Formule 1 kijken? Dan is een abonnement bij Viaplay of F1TV Pro de beste keuze. Hier krijg je nog meer te zien voor en na de race. Welk abonnement je kiest hangt af van je budget en wat je allemaal wilt zien van de race. Wij kunnen niet wachten tot Formule 1 weer begint!

Ben je benieuwd waar je Harry Potter op kunt kijken? Lees dan deze blog!

Recent

Waar kun je het meeste vuil in je bedrijfspand vinden?

22/02/2024

Waar kun je waterstof tanken? 

22/02/2024

Waar kun je The Summer I Turned Pretty kijken?

15/02/2024

Waar kan je fall kijken

13/02/2024

Waar kan je Creed 3 kijken?

09/02/2024

Meer in deze categorie

Waar kun je The Summer I Turned Pretty kijken?

Waar kan je fall kijken

Waar kan je Creed 3 kijken?

Waar kan je she’s the man kijken?

© Copyright Waarkunje 2024
hello world!